Skip to main content

Bevidsthed om egne værdier skaber bedre behandling

Samtaler om tro, håb og eksistens kan være vanskelige at tage. Ikke desto mindre vil det være en stor fordel for læger i almen praksis at tage livtag med berøringsangsten og sætte egne værdier i spil i samtalen med patienterne. Det vil i sidste ende føre til bedre behandling, lyder budskabet fra Niels Christian Hvidt, der har forsket i emnet i en årrække.   

Niels Christian Hvidt er teolog og professor, og han afholdt tirsdag på LægeDage 2022 kurset med titlen ’Værdibaseret patientkontakt, som havde fokus på, hvordan det at være bevidst om egne værdier er med til at skabe større selvindsigt, bedre møder med patienterne og bedre behandling. I podcasten her fortæller han om de vigtigste pointer fra kurset, og giver gode råd til, hvordan man som praktiserende læge kan arbejde aktivt med at bringe egne værdier i spil. 

Niels Christian Hvidt

Om Niels Christian Hvidt:

Niels Christian Hvidt er teolog, humanistisk sundhedsforsker og professor i eksistentiel og åndelig omsorg ved Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet. Det primære omdrejningspunkt for hans forskning er de eksistentielle og religiøse ressourcer, der har betydning for livs- og krisehåndtering. Han har publiceret en lang række artikler i internationale videnskabelige tidsskrifter og udgivet bøger om emnet.

Niels Christian Hvidt medvirker ofte i danske og internationale nyhedsmedier ligesom han hyppigt afholder kurser og foredrag.  

 

Vært: Anne Mette Steen-Andersen